وقتی به اواسط فصل زمستان می رسیم بیشتر خانواده ها اقدام به خانه تکانی می کنند و قصد دارند تا با خانه ای تمیز به پیشواز سال نو بروند. این سنت بسیار خوبی است ولی اگر بدون برنامه آن را انجام دهیم ممکن است خیلی زود خسته شویم و کار سختی به نظر برسد ولی اگر با برنامه و اصولی انجام شود کار چندان سخت و خسته کننده ای نیست. خانه تکانی آشپزخانه جزء مهمترین قسمت های خانه تکانی می باشد.
برای شروع بهتر است به این سوال پاسخ دهیم که خانه تکانی را از کجا شروع کنیم؟ و بسیاری از افراد حتما این سوال برایشان پیش آمده ولی به دنبال پاسخ آن نرفتند و در نهایت با خستگی و سختی زیاد کار خانه تکانی را تمام کردند. با ما همراه باشید تا ببینیم که خانه تکانی را از کجا شروع کنیم؟
بنا بر تحقیقات انجام شده و سخن بسیاری از نویسنده ها مثل برایان تریسی که میگه قورباغه بزرگه رو اول قورت بده . ما هم سخت ترین کار را اول انجام می دهیم. اما سخت ترین قسمت خانه تکانی یک خانه ، آشپزخانه است چرا که دارای کابینت و کشوهای زیادی می باشد و علاوه بر این به دلیل پخت و پز ، محیط آنجا بیشتر چرب و کثیف می شود. پس در ابتدای کار که حوصله و انرژی بیشتری داریم به نظافت آشپزخانه می پردازیم .
حال به این سوال میرسیم که نظافت آشپزخانه را از کجا شروع کنیم؟
قبل از هر چیز پیش بند خود را ببندید و از دستکش استفاده کنید و با جاروی دسته بلند خاک و غبار روی کابینت های بالا و دیوارها را بگیرید سپس برای نظافت آشپزخانه بهتر است که از کابینت ها و کشوها شروع کنیم چرا که دارای ظروف و وسایل زیادی است. برای این کار بهتر است ابتدا کابینت و کشو را کاملا خالی کنیم و دیواره های داخلی و کف آن را با پارچه میکروفایبر تمیز کنیم . وسایل و ظروف خراب را دور بریزید و یا در صورتی که وسایلی دارید که سالم هستند و استفاده نمی کنید آن ها را ببخشید. بعد از تمیز کردن داخل کابینت و کشو وسایل را به صورت مرتب داخل آن بچینید . برای بهتر مرتب شدن داخل کابینت پیشنهاد می کنیم از تجهیزات نظم دهنده داخل کابینت دیدن کنید .
پس از پایان نظافت کابینت ها و کشو به سراغ قفسه ها می رویم و اگر ادویه جات و یا مواد خوراکی دارید که تاریخ مصرف آن ها گذشته، آن ها را دور بریزید و مواد تازه را جایگزین کنید. برای این کار تمام شیشه ها را داخل ظرف های جداگانه خالی کنید و شیشه ها را بشویید و دوباره از مواد تازه پر کنید و داخل قفسه ها بگذارید.
روی صفحه کابینت و درب های کابینت جزء مهمی از نظافت هستند چرا که بیشتر از همه جا در معرض دید هستند . برای نظافت صفحه کابینت و درب کابینت ها از محلول های چند منظوره استفاده کنید تا تمام چربی ها و کثیفی ها را به خود ببرد و هرگز از اسکاچ استفاده نکنید چرا که باعث خط و خش های جبران ناپذیر می شوند . حتی الامکان از دستمال میکروفایبر استفاده کنید.
نظافت تجهیزات آشپزخانه :
حال به سراغ وسایلی مانند اجاق گاز ، هود ، ماشین لباسشویی ، ماشین ظرفشویی ، یخچال ، فر و مایکروفر می رویم . برای نظافت اجاق گاز حتما مقاله نظافت و نگهداری اجاق گاز را مطالعه کنید. برای نظافت فر و مایکرو کار چندان سختی نداریم چرا که بیشتر فرها دارای پوشش داخلی آسان تمیز شونده می باشند و به راحتی نظافت می شوند و حتی برخی فرها با استفاده از دمای بسیار بالا عملکرد تمیز کننده خودکار را دارند . برای مشاهده انواع فرهای توکار با پوشش آسان تمیز شونده روی لینک کلیک کنید.
ماشین ظرفشویی نیز قابلیت نظافت خودکار را دارد و با دمای بالای آب ، محفظه داخلی را نظافت می کند و ماشین لباسشویی را نیز یک بار با زمان کوتاه بدون لباس و با مایع لباسشویی روشن کنید تا کاملا تمیز شود و روی ماشین لباسشویی را نیز با پارچه نرم نظافت کنید.
برای نظافت یخچال آن را از برق بکشید و درب یخچال را باز بگذارید و تمام طبقه ها را خالی کنید. مواد فاسد شده را دور بریزید و در صورتی که طبقه ها جدا میشوند آن ها بشویید و پس از خشک کردن در محل قرار دهید. و مواد خوراکی را درون آن بچینید.
برای نظافت هود روی هود را با محلول های چند منظوری تمیز کنید و به فیلتر های هود رسیدگی کنید . درصورتی که فیلتر هود شما از نوع الیافی است آن را تعویض کنید و در صورتی که هود شما دارای فیلتر آلومینیومی چند لایه می باشد ، آن ها را جدا کنید و بشویید . با خواندن مقاله تمیز کردن فیلتر هود به روش ساده ، می توانید این کار را با کیفیتی مطلوب تر انجام دهید.
نظافت سینک ظرفشویی و سینک را به مرحله آخر موکول کردیم چون در حین خانه تکانی از سینک استفاده می شود و دوباره کثیف می شود. برای نظافت سینک از محلول 50 درصد آب و 50 درصد سرکه سفید استفاده کنید تا تمام رسوب ها از بین برود و در صورتی که لکه های مقاوم تری وجود دارد کمی جوش شیرین را روی سطح مورد نظر بریزید و از محلول فوق استفاده کنید. استفاده از مسواک برای کنج ها و مکان های غیر دسترس توصیه میشود. هرگز از مواد اسیدی قوی و یا حلال های صنعتی برای نظافت سینک استفاده نکنید چرا که باعث لک شدن سینک شما می شود و گارانتی در این مورد نیز پاسخگوی شما نخواهد بود. شما در سایت آویژه پلاس می توانید انواع سینک ظرفشویی استیل و یا گرانیتی را مشاهده کنید.
برای تمیز کردن شیر سینک نیز محلولی از سرکه سفید و آب را درون کیسه فریزر بریزید و روی خروجی آب قرار دهید واجازه دهید نیم ساعت بماند برای ماندن این کیسه می توانید از کش و یا نخ استفاده کنید. قسمت های پایینی شیر سینک را نیز با مسواک و محلول سرکه و آب تمیز کنید سپس دستمال آغشته به سرکه را به مدت نیم ساعت روی قسمت اهرم شیر قرار دهید و پس از آن با دستمال خشک آن را خشک کنید.
در آخر کف آشپزخانه را توسط طی نخی مرطوب تمیز کنید و در صورتی که خیلی کثیف است این کار را چند بار تکرار کنید تا نتیجه بهتری بگیرید. در صورتی که از قالیچه و یا فرش در آشپزخانه استفاده می کنید آن را نیز بشویید و در صورتی که وقت و حوصله زیادی ندارید این کار را به قالیشویی ها بسپارید.
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و با این خانه تکانی نوروز خوبی را با منزلی تمیز پشت سر بگذارید. آویژه پلاس نمایندگی رسمی برند های معتبر ، انواع تجهیزات آشپزخانه و دکوراسیون را با گارانتی اصلی و بیشترین تخفیف خدمت مشتریان عزیز ارائه می دهد. در صورت تمایل به خرید تجهیزات آشپزخانه و مشاوره با ما تماس بگیرید.
0 Comments